Volg de gehele renovatie van deze woning

Renovatie en grote uitbreiding van vrijstaande woning in Kaatsheuvel

Renovatie en grote uitbreiding van vrijstaande woning in Kaatsheuvel 1Week 2 renovatie aanbouw Kaatsheuvel

De buitenwanden verwijderd en kolommen geplaatst

Op deze pagina zie je de renovatie en uitbreiding van een vrijstaande woning. Het betreft een volledige renovatie en het aanbouwen van een woonkeuken en woonkamer. Tevens nemen we de eerste verdieping onderhanden.

De eerste bladeren vallen van de bomen de herfst is begonnen. Maar het renoveren van deze vrijstaande woning in Kaatsheuvel is gestart. Het is de doelstelling om kerst in de nieuwe woonkeuken te vieren.

De start van de bouw

De oude achter- en zijgevel zijn geheel verwijderd. Het voormalig stuk tuin is afgegraven en er is een nieuwe betonvloer is gestort. Uiteraard met de nodig isolerende maatregelen.

Verder is op de betonnen vloer een staalconstructie geplaatst. Hierop staan de stalen kolommen bevestigd die het nieuwe platte dak dragen.

De nieuwe gemetselde muren zijn de dragende delen van de nieuwe constructie. Er is bewust niet voor kalksteen gekozen (vanwege krimp en scheurvorming), maar voor poriso stenen. Dit om later scheuren te voorkomen in het stucwerk.

Bekijk het verschil – Drie weken verder

Uitbreiding woonkeuken en woonkamer compare 1Renovatie en grote uitbreiding van vrijstaande woning in Kaatsheuvel 3

Woonkeuken en woonkamer

De woonkeuken en woonkamer komen in de nieuwe uitbreiding. Aan de achterkant en zijkant van de keuken plaatsen we aluminium schuifpuien. Vanuit de keuken heb je dan uitzicht over de ruim opgezette tuin met vijver. Door het openen van van beiden schuifpuien krijg je een open verbinding met de tuin.

In de woonkamer komt een houten vloer. De vloer afwerking in de keuken wordt een gevlinderde beton vloer. Beide vloeren voorzien we van vloerverwarming.

Leuk detail, de nieuwe gemetselde kolom is gemaakt van eiselsteentjes. Deze steentjes zijn geschikt gemaakt voor hergebruik door de opdrachtgever zelf. Het was de wens om een element van de oude situatie te bewaren.

De gehele woning wordt voorzien van nieuwe elektra en nieuw loodgieterswerk. De geheel nieuwe elektrische installatie koppelen we aan casambi schakelingen en componenten.

Vloerverwarming aanleggen beneden verdieping

De gehele beneden verdieping is voorzien van vloerverwarming op een geïsoleerde betonvloer. Het huis wordt zo gelijkmatiger en efficiënter verwarmd en verbruik je minder energie.

Vergelijk de volgende twee bouwfases

Uitbouw bouwfase 3Uitbouw bouwfase 4

Buitenzijde Zweeds rabat zwart

De buitenzijde is inmiddels bekleed met Zweeds rabat in de kleur zwart. Uiteraard zijn er isolerende materialen aangebracht tussen de binnenmuur en de buitengevel constructie.

De rabat delen zijn geïmpregneerd en worden gepotdekseld aangebracht. Dat wil zeggen dat de de planken horizontaal worden bevestigd en dat de bovenste plank een stuk overlapt op de onderliggende plank. Het Zweeds rabat geeft zo een landelijke tint aan deze luxe uitbouw van de woonkamer en woon- leefkeuken.

De overkapping bij de keuken wordt voorzien van heaters om de avonden onder het afdak te verlengen.

Voorbereiden binnenzijde voor de afwerking

De stukadoor is reeds gestart met de wandafwerking aan de binnenzijde van de woning.

Toilet renovatie

Toilet en volledige afvoer, leidingen en reservoir zijn verwijderd. Na het plaatsen van een nieuwe afvoer en waterleidingen is een inbouwreservoir aangebracht. Het inbouwreservoir is volledig weggewerkt in een koof.

Binnenafwerking renovatie

Vanaf dit moment nog anderhalve week om alles af te werken. Als je alle foto’s hebt bekeken, dan zie je dat er behoorlijk veel werk is verzet om tot dit resultaat te komen.

Interessant? Deel dit bericht